Horaris de les biblioteques aquest divendres 2 de novembre
Aquest divendres 2 de novembre les biblioteques del MAE modifiquen el seu horari:
-Barcelona obrirà de 9h a 14.30h.
-Terrassa estarà tancada.
Disculpeu les molèsties.
Aquest divendres 2 de novembre les biblioteques del MAE modifiquen el seu horari:
-Barcelona obrirà de 9h a 14.30h.
-Terrassa estarà tancada.
Disculpeu les molèsties.
Aquest proper dilluns 5 de novembre inaugurem l’exposició Projecte Vaca 20 anys, a les 19h al vestíbul de l’Institut del Teatre IT i es podrà veure fins el 28 de febrer del 2019.
A l’acte assistiran la consellera de Cultura. Generalitat de Catalunya Laura Borràs, la directora de l’IT Magda Puyo i la presidenta de Projecte Vaca Mercè Espelleta.
Durant l’acte es realitzarà la performance Petges en la pastura, on set actrius vinculades a l’associació representaran la història de l’entitat a través d’un viatge; i es presentarà el llibre Creadores escèniques segle XXI. Projecte Vaca, escrit per Cristina Serrat i coordinat per Teresa Urroz.
Més informació sobre la inauguració al web de l’IT.
Conegueu més a fons les tres sagues de titellaires catalans de les quals conservem els seus titelles a l’article Tres titellaires històrics de cognom: Vigués, Anglès, Vergés, de Damià Barbany a la revista Putxinel·li – Puppetring – amb imatges dels nostres fons que podeu trobar a Escena Digital.
L’equip de This is art de TV3 i el seu presentador Ramon Gener ens han visitat per preparar un programa dedicat a l’odi i l’atac a obres d’art, on explicaran la història del bust d’Isabel II, escultura en marbre d’Andreu Aleu, procedent de la fornícula de la part alta de l’escala principal del Gran Teatre del Liceu.
Va ser treta violentament del teatre, decapitada pels anti-Isabelins, arrossegada amb cordes Rambles avall i llençada al mar durant la revolta de setembre de 1868. L’escultor Rosend Nobas, deixeble d’Andreu Aleu, va presenciar l’episodi i va ser qui rescatà el bust de les aigües del port.
Més detalls al programa!!!! No us el perdeu!!!!
A partir del 5 de novembre i fins el 28 de febrer de 2019. Prorrogada fins 28 març. Vestíbul de l’Institut del Teatre de Barcelona.
A finals de la dècada dels 90, un grup de dones del teatre van decidir crear a Barcelona una entitat orientada a donar visibilitat al treball i els punts de vista de les dones de l’escena. Emmarcades en un context d’efervescència cultural, on el moviment feminista començava a fer sentir la seva veu, algunes creadores vindicaven models i espais d’expressió propis. La penosa absència de les dones en el panorama escènic català i espanyol despertava iniciatives -col·lectives principalment- per denunciar la pertorbadora discriminació femenina en el sector. Aquesta va ser la llavor que va reunir una desena de professionals del teatre a l’entorn d’una idea, d’una fita, d’un anhel. Finalment, el 6 de juliol de 1998, es va signar l’acta fundacional de l’Associació de Creadores Escèniques Projectes Vaca.
Entusiastes i apasionades, les […]
Aquest 23 d’octubre ens han visitat els alumnes dels Graus superiors d’Il·lustració i d’Animació de l’Escola d’Art i Disseny (EAD) de Sant Cugat del Vallès.
Aquest any estan treballant La Flauta Màgica i els hem preparat una mostra especial a la reserva, especialment sobre La Flauta Màgica del Teatre Lliure el 1984, però amb altres peces de Mozart, etc.
Avui el MAE assisteix a una jornada organitzada pel CSUC (Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya) a l’Ateneu Barcelonès i Jordi Coca, escriptor, director escènic i pedagog, que va ser director de l’Institut del Teatre i que ara treballa a l’Ateneu Barcelonès, s’ha encarregat d’obrir la jornada.
Si voleu saber més sobre el programa d’aquesta jornada trobareu més informació al web del CSUC.
Ja fa 20 anys que formem part del CSUC i que els nostres fons bibliogràfics i audiovisuals i les nostres col·leccions especials són accessibles des del CCUC (Catàleg Col·lectiu d’Universitats de Catalunya).
Ja tenim disponible a les nostres biblioteques el segon volum de la col·lecció Converses de l’Institut del Teatre amb el suggerent títol Hermann Bonnín: el mètode de saber escoltar, escrit per Jordi Coca.
En aquest llibre-entrevista es fa un repàs a l’evolució de l’Hermann Bonnín (1935), actor, director, assagista i gestor cultural. La seva formació va començar a l’Institut del Teatre, continuà fent de professor el 1962 i a finals de 1970 inicià la seva etapa de director de l’Institut. La seva tasca és un referent en l’àmbit de les arts escèniques del país.
Més informació sobre el llibre al web de l’Institut del Teatre.
Consulteu la disponibilitat del llibre a les biblioteques del MAE al nostre catàleg en línia Biblioescènic.
Ja està disponible el darrer butlletí de novetats a les biblioteques del MAE editat aquest mes d’octubre amb els llibres i audiovisuals introduïts al catàleg Biblioescènic el mes de setembre.
Si el voleu rebre directament a la vostra bústia, ens ho podeu demanar per correu electrònic a biblioteca.itb@institutdelteatre.cat.
El Centre Cívic Joan Maragall de Sant Just Desvern acull la nostra exposició itinerant Mostra de cartells modernistes. Del 10 al 29 d’octubre. Estará complementada amb una conferència sobre Ramon Casas i els cartells modernistes impartida per Xesco Ramos a Can Ginestar el 27 d’octubre a les 19h.