Exposició itinerant Capturar l’alè
L’exposició de fotografies de titelles de Jesús Atienza es podrà veure entre el 6 i 29 d’abril al Casal de Barri Can Travi de Barcelona dins el Peülla Fest.
No us la perdeu!
L’exposició de fotografies de titelles de Jesús Atienza es podrà veure entre el 6 i 29 d’abril al Casal de Barri Can Travi de Barcelona dins el Peülla Fest.
No us la perdeu!
De dilluns 29 de març a dijous 1 d’abril:
Disculpeu les molèsties.
Ja està disponible a Biblioescènic l’epistolari d’Antonia Mercé La Argentina, edició crítica i anotada d’Idoia Murga que recull la seva correspondència entre 1915 i 1936 i que ha estat publicada pel Centro de Documentación de las Artes Escénicas y de la Música de Madrid.
La seva versió en pdf es pot descarregar des del repositori del CSIC.
El llibre transcriu 21 cartes corresponent al nostre fons d’Antonia Mercé La Argentina, i reprodueix un cartell d’una actuació de l’artista al Théâtre Marigny de París, juliol de 1929.
Amb el bon temps, arriben les nostres novetats! Endinsa’t en la història del teatre de la mà de Shakespeare, Arquimbau i Brossa, entre d’altres. Descobreix quines són les tècniques pedagògiques de la dansa més emprades i quins són els mètodes d’ensenyament d’alguns grans referents internacionals. No t’ho pots perdre!
Ja podeu consultar totes les novetats bibliogràfiques i audiovisuals i els sumaris de les revistes rebudes el mes de febrer al nostre butlletí. Trobareu més de 200 llibres, dels quals 48 són sobre arts escèniques en general i teatre, 27 de dansa, 49 són textos teatrals i 97 d’altres disciplines, on predominen els llibres sobre ensenyament. També podreu accedir als sumaris de les 23 revistes rebudes.
Veniu a les nostres biblioteques i consulteu-los, reserveu-los o agafeu-los en préstec!!!!
I si preferiu rebre’l al vostre correu, ens ho podeu demanar a biblioteca.itb@institutdelteatre.cat.
Avui 8 de març celebrem el Dia de la Dona donant accés lliure i fent una lectura de fragments de l’únic manuscrit original d’un text teatral que es conserva de Dolors Monserdà, dona polifacètica que va ser dramaturga, escriptora, periodista i pionera del feminisme a Catalunya a finals del segle XIX.
Aquest manuscrit es tracta de la comèdia rural Sembrad y cojereis, escrita el 1873, i estrenada un any després al Teatre Romea.
Accés al manuscrit dins la Col·lecció digital Biblioescènic.
També durant la resta de la setmana us anirem descobrint més dramaturgues catalanes a les nostres xarxes socials de twitter i facebook, les més prolífiques a la nostra base de dades de Dramatúrgia Catalana Contemporània, algunes de les quals […]
Aquest proper dilluns 8 de març celebrarem el Dia de la Dona i dedicarem tota la setmana a les dramaturgues catalanes.
El dilluns la protagonista és Dolors Monserdà, dona polifacètica que va ser dramaturga, escriptora, periodista i pionera del feminisme, a Catalunya a finals del segle XIX. El MAE conserva un manuscrit original del text dramàtic Sembrad y cojereis, escrit el 1873, i que hem digitalitzat.
La resta de dies us anirem descobrim més dramaturgues catalanes, les més prolífiques a la nostra base de dades de Dramatúrgia Catalana Contemporània, algunes de les quals han estat o són professores de l’Institut del Teatre.
El proper divendres 12 de març s’inicia el cicle anual Parlem de… Els Junyent. Artistes, decoradors i col·leccionistes, organitzat per l’Associació per a l’Estudi del Moble, i coordinat per Clara Bertrán, doctora en historia de l’art i especialista en Oleguer Junyent.
Aquest cicle realça la destacable trajectòria dels germans Sebastià i Oleguer Junyent, dos dels personatges més interessants del món de l’art en la Barcelona d’entre els segles XIX i XX. S’aproparan a aquestes dues personalitats brillants, de caràcters molt diferents, i que des d’angles diversos van abastar l’ampli ventall artístic de l’època. De la mà de diversos especialistes s’exploraran totes les seves facetes i coneixerem algunes de les seves creacions més singulars.
Alhora, es tindrà l’oportunitat de visitar alguns dels espais més màgics de la ciutat, on l’Oleguer Junyent va deixar la seva empremta: viatjarem en el temps visitant el seu taller del carrer Bonavista, gaudirem dels magnífics vitralls wagnerians, recentment restaurats, de «la peixera» del Cercle del Liceu, i visitarem […]