Del 13 d’abril al 15 de maig. Vestíbul del Teatre Estudi de l’Institut del Teatre.

L’exposició Antonio Gades.50 años de danza española resumeix en 18 panells la faceta artística de l’home que revoluciona el món de la dansa espanyola i del flamenc, modelant les dues disciplines de tal manera que aconsegueixen expressar les més profundes inquietuds de l’ésser humà, dins d’un llenguatge estètic depurat i arrelat en les tradicions i la cultura del poble espanyol.

Antoni Esteve Ródenas neix a Elda (Alacant) el 1936, en una família tan humil com segura de les seves conviccions ètiques i polítiques, deixa l’escola als 11 anys i ha de començar a treballar com a botons, repartidor de diaris, venedor de torró, etc. i als 14 anys comença la seva relació amb la dansa que el portarà -a partir dels ensenyaments de la que sempre serà la seva mestra, Donya Pilar López, en la companyia de la qual es va iniciar com a primer ballarí – a ser considerat com una de les màximes figures de la dansa mundial. La constant curiositat d’Antonio (que li acompanya fins a l’últim dels seus dies), la seva enorme capacitat de treball, el seu amor a l’ésser humà i desig de justícia són part fonamental de la consecució d’aquesta fita. Però també ho són els llocs i temps en què va viure, les seves aficions i les gents que va conèixer pel món des que, sent encara un nen, va trobar en la dansa el seu forma de lluita i un vehicle d’expressió.

Ara que ja no hi és, res ens parla de Gades ni del seu art com les seves pròpies coreografies però les fotografies, retalls de premsa, cartells, programes de mà i entrevistes que conformen aquesta exposició realitzada per la Fundación Antonio Gades, poden ajudar a completar la imatge d’un home que perviu per sobre del temps i dels fets concrets.

 

Antonio Gades als catàlegs del MAE:

Biblioescènic, catàleg bibliogràfic i audiovisual

Escena Digital,  banc d’imatges del fons d’arxiu i museu

Hemeroteca Digital, premsa

Espectacles, base de dades d’espectacles