Aquestes són recomanacions des de la biblioteca de lectures i audiovisuals sobre la influència de les arts escèniques en els joves, del programa de ràdio de l’Institut del Teatre Això és un drama del passat dijous 22 de març, referides a la temàtica del programa de la setmana anterior del dia 15 de març.
Recupereu el programa del dia 22 on podreu escoltar a la nostra companya Núria Andreu fent les recomanacions cap al final del programa. I recupereu també el programa del dia 15, si voleu escoltar el programa complet dedicat als joves.
Us recordem que el programa s’emet des de la sala d’exposicions del MAE tots els dijous a les 18.30 h a l’emissora Scanner FM i que si voleu podeu venir a veure’l en directe.
LLIBRES
- Los Recursos del actor en el acto didáctico / Pilar Bayón. Ñaque, 2003
L’autora, actriu i també mestra, analitza els recursos dels intèrprets que resulten útils també pels docents a la seva activitat: treball amb la veu, relaxació del cos, tècniques d’expressió, idees per fomentar la creativitat i per captar l’atenció dels alumnes.
- Marqueting de les arts escèniques. Creació i desenvolupament de públics / Jordi Sellas; Jaume Colomer. Bissap consulting; Gescènic, 2009
Proposa diverses estratègies per crear i desenvolupar diferents segments de públic i estableix un model per apropar-se a cadascun. També ofereix els exemples concrets d’associacions, festivals i grups teatrals de casa nostra, que resulta molt útil. És un llibre adreçat a programadors, productors, gestors culturals, directors d’equipaments i persones interessades en les arts en viu.
- Rompiendo la quinta pared: marketing para las artes en la era digital / Eugene Carr y Michelle Paul. Ediciones y Publicaciones Autor, 2011
Manual pràctic que dona eines per apropar-se al públic jove. Per exemple: com dissenyar pàgines webs atractives per atraure espectadors; participar a les xarxes socials; establir un sistema de venda d’entrades per Internet; o penjar vídeos interessants a la xarxa que mostrin la pròpia activitat
- Taller de teatro musical: una guia pràctica y eficaz para montar, paso a paso, un musical / Àngels Marce; Ester Bartomeu. Alba, 2009
Guia que descriu els principals aspectes a tenir en compte a l’hora de muntar un taller de teatre musical, i la seva cronologia, pas a pas. Tallers que es poden adreçar tant als infants i joves, com també als adults. Però és especialment útils per a professors d’institut i educadors interessats en organitzar un taller de musicals.
AUDIOVISUALS
- DVD ¡Esto es ritmo! /Thomas Grube i Enrique Sánchez Lans, directors. Avalon, 2007
Documental sobre l’experiència real d’uns 250 nens i joves de diferents orígens i classes socials de Berlín (alguns són refugiats o de famílies desestructurades) que assagen la coreografia de La Consagració de la primavera d’Igor Stravinsky. L’objectiu és actuar en directe amb l’Orquestra filharmònica de Berlín dirigida pel mestre Simon Rattle. El coreògraf Royston Maldoom els ensenya amb disciplina a entendre el llenguatge del seu cos.
- DVD El Profesor de violín (t.o. Tudo que aprendemos juntos) / Sergio Machado, director. Cameo, 2016
Pel·lícula brasilera de ficció, basada en una història real. Un violinista no aconsegueix superar les proves per entrar a l’Orquestra Sinfònica nacional i llavors el contracten per donar classes de música en un institut públic d’Heliópolis, un barri deprimit de São Paulo. Aquesta experiència li canviarà la vida i la dels seus alumnes. Inspirada en la veritable història del mestre brasiler Silvio Bacarelli, que als anys 90 va aconseguir estimular la inclusió social i cultural dels joves d’un del barri de faveles més grans de São Paulo.