El proper dimecres 29 de març, es fa la jornada Del MAE al MNAE. El museu d’arts escèniques com a revers
de la representació teatral, coordinada per Enric Ciurans i Núria Aragonés del Grup de Recerca en Història de l’Art i del Disseny Contemporanis GRACMON de la Universitat de Barcelona a l’aula 310 de la Falcultat de Geografia i Història.
Aquesta jornada forma part del projecte de recerca Entre ciutats: l’art i els seus reversos entre els segles (XIX-XX). Les recents reivindicacions sobre la necessitat de la creació d’un nou Museu Nacional de les Arts Escèniques, que compti amb un espai habilitat suficient per a poder exposar i difondre l’immens patrimoni artístic que componen els fons actuals i futurs, han portat a reflexionar i debatre sobre els orígens, l’evolució i les problemàtiques del nostre museu, que preserva la memòria d’unes arts que per definició són efímeres. Això implica una gran complexitat i varietat en la naturalesa dels nostres fons i en les maneres d’exposar, analitzar i divulgar el patrimoni escènic.
PROGRAMA
11.00-11.15h. Presentació. Enric Ciurans i Núria Aragonès
11.15- 12.30h. Exposar les arts efímeres
- Anna Valls, directora del MAE: “El MAE: la memòria de les arts escèniques de Catalunya”
- Esther Alsina, coordinadora del Màster de Gestió del Patrimoni Cultural i Museologia (UB): “Exposar un llenguatge artístic en moviment. Una mirada arreu”
- Col·loqui
12.30-14.00h. Història i present del MAE
- Guillem-Jordi Graells, dramaturg i escriptor: “Un museu centenari que és i no és”
- Jaume Comas, actor: “Història recent i
reptes actuals del MAE” - Col·loqui i conclusions