Durant la setmana de Sant Jordi organitzem diverses activitats, us convidem a llegir teatre en línia des dels nostres recursos i a seguir-nos a les xarxes amb el hashtag #SantJordialMAEIT i finalment us donem accés als documents relacionats amb els espectacles sobre la llegenda de Sant Jordi i sobre la figura i diada de Sant Jordi.

ACTIVITATS

Participem a la campanya Bookcrossing de les biblioteques de museus que organitza la biblioteca d’Artium i el divendres 21 d’abril alliberem el llibre La Joglaria. La narració escènica en el teatre de gest,   de Christian Atanasiu publicat per l’Institut del Teatre el passat abril 2022.

 

Participem en la programació Montjuïc, un llibre obert dels Centres Cívics de Barcelona (Albareda i El Sortidor). La muntanya de Montjuïc acull tot tipus de centres culturals emblemàtics que han influït en la història de la ciutat i de les persones que hi viuen. Aquests museus, teatres i altres institucions guarden un patrimoni de valor incalculable, però no tot està exposat al públic. El patrimoni bibliogràfic i documental sovint està protegit a les biblioteques, arxius i centres de documentació. Qui recull tota aquesta informació? Qui té cura de la memòria històrica de Barcelona? Aquests centres hem organitzat unes visites on es podrà conèixer la tasca de les bibliotecàries, arxiveres i investigadores i descobrir els tresors amb els que treballem.

Divendres 21 d’abril a les 11.30h acollirem a un grup que faran una visita guiada a l’exposició La Memòria de les Arts Efímeres  i a la biblioteca. Inscripcions gratuïtes exhaurides. Després visitaran l’Arxiu Lliure.

 

RECURSOS

Biblioescènic amb programari KOHA, octubre 2021BiblioescènicCatàleg dels fons bibliogràfics i audiovisuals. Des de l’opció Digital podeu accedir a tots els recursos en línia que ja arriben a quasi 1700. Donem accés al text complet de 32 inèdits, 184 llibres antics, 562 llibres moderns, 10 llibres de bibliografia docent i 18 revistes i/o articles de revista.

RedITReservori digital de l’Institut del Teatre on es dona accés a text complet de les publicacions del propi Institut, producció docent i de recerca, així com assajos i altres treballs de la comunitat acadèmica. També difon altres publicacions que sense ser producció de l’Institut, són de l’àmbit de les arts escèniques, i no tenen un canal de difusió digital. Ja es poden llegir més de 880 documents.

 

Dramatúrgia Catalana Contemporània. Base de dades amb informació detallada, i fins i tot d’algunes el text complet, d’obres dramàtiques escrites en català, independentment del lloc on hagin estat escrites o de la nacionalitat dels seus autors.  Més de 2.100 obres.

 

Teatre Auri. Portal dins de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes que ofereix una selecció d’obres del segle XVI i XVII completament digitalitzades. Més de 100 obres.

 

International Bibliography of Theatre and Dance IBTD. Base de dades d’àmbit internacional amb uns 1,1 milions de resum d’articles de revistes i llibres publicats a 126 països. Accés al  text complet de més de 560 títols. Només accessible des de la xarxa de l’Institut del Teatre.

 

MUSEU DE LES ARTS ESCÈNIQUES

El fons de marionetes de Harry V. Tozer (1902-1999) es conserva al MAE. Durant el 1936 aquest titellaire va construir les marionetes de la llegenda de Sant Jordi per actuar pels refugiats de la Guerra Civil.  Carme Carreño, la conservadora del museu, ens ho explica en aquest vídeo.

Consulteu tots els documents en relació a Sant Jordi en els nostres recursos:

Escena Digital. Documents d’arxiu i museu

Biblioescènic. Documents bibliogràfics i audiovisuals

AAAEC. Arxiu Audiovisual de les Arts Escèniques de Catalunya.

DCC. Dramatúrgia Catalana Contemporània.

HD. Hemeroteca Digital