La Comissió de Patrimoni, Museus i Centres de Documentació de la Unió Internacional de la Marioneta, UNIMA, ha concedit per unanimitat a la nostra directora Anna Valls, el Certificat de Reconeixement per la Conservació del Patrimoni Titellaire.

UNIMA, Comissió de Patrimoni, Museus i Centres de Documentació

Aquest certificat és un premi que reconeix el treball d’aquelles persones que han dedicat les seves vides a la protecció, divulgació i/o investigació del patrimoni de les formes titellaires i mostren una ferma promesa de continuïtat en la investigació i l’expansió del patrimoni. En aquest sentit la comissió ha considerat que Anna Valls ha realitzat una gran contribució al coneixement i apreciació de l’art del titella a través de l’activitat que desenvolupa al MAE preservant la memòria del titella català, documentant i catalogant textos, programes, escenografies i titelles, i organitzant exposicions.

Volem fecilitar a tota la resta de guardonats i especialment a: Toni Rumbau (Putxinel·li); Betlem de Tirisiti; Pilar Álvarez, Xulio Balado, Comba Campoi, German Ermida, Anxo García i Xaime Iglesias (Morreu o Demo – Barriga Verde); Francisco J. Cornejo Vega;  i Pepe Bable (La Tía Norica).

Els premis es lliuraran durant el proper Congrés d’UNIMA que se celebrarà a Chuncheon (Corea del Sud) entre el 26 i 30 de maig de 2025 i que seguirem  per estríming.

El 2024 ha estat un any d’activitat exhaustiva de divulgació del gènere titellaire. Podeu saber tot el que hem fet a la notícia publicada al nostre web el febrer de 2024.

Us convidem a fer un passeig pels nostres fons i exposicions des de la Guia de titelles.