Un 22 de febrer de 1985, moria a Barcelona el poeta, escriptor i dramaturg català Salvador Espriu.

Al novembre de 2013, el MAE celebrà l’Any Espriu, que commemorà els 100 anys del naixement de l’autor, amb la publicació del Dossier Salvador Espriu que fa un recorregut pels espectacles relacionats amb la seva obra dramàtica Antígona, Gent de Sinera, Primera història d’Esther, Ronda de mort a Sinera i Una altra Fedra, si us plau, i també amb la seva obra poètica, com La Pell de brau.
La primera companyia que va representar obres d’Espriu va ser l’Agrupació Dramàtica de Barcelona (ADB) amb Primera història d’Esther el 1957, i Antígona el 1958. El fons d’aquesta companyia, que es conserva al MAE, ens va permetre completar la descripció de les obres amb programes de mà, fotografies i premsa.
Molts dels documents del dossier corresponen també al fons Fabià Puigserver i mostren la relació d’aquest artista amb Espriu. Puigserver va treballar amb Espriu com a actor a La Pell de brau, i va ser escenògraf i figurinista d’una bona part de les obres dramàtiques d’Espriu escenificades per l’Escola d’Art Dramàtic Adrià Gual (EADAG) dirigida per Ricard Salvat, el Grup d’Estudis de Teatre d’Horta (GETH) i la Companyia de Núria Espert.
Altres artistes destacats que van col·laborar en les escenificacions de les seves obres van ser Josep M. Subirachs, Armand Cardona i Torrandell i Joan Pere Viladecans, entre d’altres. També es troben artistes vinculats a la direcció i professorat de l’Institut del Teatre com el propi Fabià Puigserver, Josep Montanyès, Josep Anton Codina, Joan Ollé, Quim Roy, Ramon Ivars, Andreu Rabal, Isidre Prunés, etc.

A més us deixem els enllaços als nostres recursos sobre Salvador Espriu:
-Fons d’arxiu i museu a Escena Digital
-Fons bibliogràfic i audiovisual a Biblioescènic
-Premsa escènica a Catalunya a Hemeroteca Digital
-Espectacles a Catalunya a Base de dades d’Espectacles