Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+ que se celebra el 28 de juny, i amb l’objectiu de donar visibilitat i fomentar la tolerància i la igualtat de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, intersexuals, queer i d’altres orientacions sexuals o identitats de gènere, tornem a organitzar la Setmana LGTBIQ+ al MAE, amb totes aquestes activitats, dedicant cada dia de la setmana a una lletra de l’acrònim (dimarts 25: L -temes lèsbics-, dimecres 26: G -temes gais-, dijous 27: T -temes trans-, divendres 28: Q -temes queer-):
- Campanya a les xarxes: Cada dia descobrirem documents d’arxiu i museu sobre una escenificació de la temàtica.
- Mostra bibliogràfica a la biblioteca de Barcelona: Cada dia, i segons la temàtica que toqui, anirem sumant una selecció d’obres a la mostra, que es podrà veure completa durant la següent setmana, del 2 al 5 juliol.
- I divendres 28, Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+, hi haurà una sorpresa relacionada amb la nostra col·lecció de titelles, una de les protagonistes aquest any en les nostres activitats.
- També el mateix divendres publiquem el darrer episodi de la primera temporada del nostre pòdcast Tothom a escena! : Les diversitats sexuals en les arts escèniques a les plataformes Apple Podcasts, iVoox i Spotify, on amb Àfrica Alonso, escritori, actriu i compositori i Guillem Clua, dramaturg, guionista i director d’escena, reflexionem sobre la representació de les dissidències sexo-afectives i de representació i identificació de gènere a l’escena catalana, pensant en quin futur volem per a la comunitat lgtbiq+ als escenaris catalans. Existeix el que no es mostra? Quina responsabilitat té el dramaturg envers les històries lgtbiq+? I els productors i programadors? Com hauria de reflectir el Museu les realitat lgtbiq+ oblidades o al marge, en molts casos, de la història viva de les arts escèniques?
Podeu trobar molta més bibliografia sobre la temàtica LGTBIQ+ majoritàriament en relació a les arts escèniques i la dramatúrgia al catàleg bibliogràfic i audiovisual en línia Biblioescènic, textos teatrals a Dramatúrgia Catalana Contemporània i documents d’accés lliure on apareix algun terme LGTBIQ+ al Reservori digital de l’Institut del Teatre RedIT.